Total Pageviews

Thursday, 12 January 2017

R&F Tanjung Puteri,Johor Bharu

                       
     Assalamualaikum,

It has been along time I tinggalkan dunia blog.Nahh harini tak tahu kenapa rasa macam nak post something.Just short and sweet talk for all the readers.😊 

For your information, I'm currently doing my diploma in Chem Eng ,Uitm Pasir Gudang.Since kat sini,nak share la sikit apa yang best kat sini.Manala tahu if you guys datang nak bercuti kat sini then tak tahu mana nak lepak lepak ke,or nak jalan-jalan and sebagainya.

Nahhh I suggest you guys should go to R&F Tanjung Puteri yooo!!Tempat ni baru lagi sebenarnya.Tak siap sepenuhnya lagi.Tapi tempat ni cantik sangat Masya-Allah.Im pretty sure korang akan jatuh cinta dekat tempat ni. Taknak cakap banyak,jom tengok gambar.

 
Masa ni I pergi dengan Encik Shah.Hehehe.Cuaca time ni nak hujan dah.Angin kuat sangat.Habis nak terbang tudung I dibuatnya.😝 Tapi ambil gambar tetap penting.From here,you guys boleh la nampak jambatan yang connect dengan Singapore gitchewww.





Punyalah nak sangat duduk dekat kerusi bulat ni.Dapat jugak even panas gila ya Tuhan.Yang i geram tu,mamat ni boleh la dia ambil gambar seketul i je.I want a fulllllllllllllll picture la Shahhhhhhhhhh!!


My model.Hiks


Macamni baru betul.Full tau I ambil.


Flowers.Cantik sangat sangat.

eh eh??


My first time datang sini dengan housemates




         
View masuk.Cantik sangat.
     



Jangan lupa cari port ni untuk ambil gambar okey?

Location:R&F Tanjung Puteri (waze sahaja)


With love -Nina-



   

Friday, 6 February 2015

Apa yang best Matriks Negeri Sembilan ni?


Assalamualaikum

Ahaaaa,bukan nak cakap apa lah kan,iolls pasti mesti akan ada bakal bakal students matriks akan google nak cari tahu pasal tempat belajar kan?so ini iolls nak cerita la sikit apa lah yang best dekat Matrik Nogori Sembilan ni.Ehemm tak nak lah guna iolls,kite guna Kak Nina boleh tak?(cehh perasan senior padahal tak habis belajar lagi pun)

Untuk pengetahuan ramai,lagi 2 bulan macam tu tamatlah sudah perjalan dekat tempat ni.So kepada adik adik yang bakal menjadi students matrik Negeri Sembilan nanti,Kak Nina nak ucapkan hemm takpe nantikite cerita..

Pasal gambar tepat tu korang google je lah nanti eh.But,kite belanja satu gambar dulu





Haaa ni lah roomates kita.Semua orang selangor tau.Ni masa hari terkahir orientation yang perghhh sakit babe,sakit!!!Sayang diorang ni tau sebab they all very understanding person.



Tak cukup ahli time ni.Kat matriks ni banyak aktiviti.Time ni kena bangun awal tau time sabtu sebab ada senamrobik.I dont like it -,-

Few pracmates

Tapi ni ada lagi penting hakak kau nak cakap ni,bagi PERHATIAN sikit.So adik adik sekalian,study kat matrik ni korang paham paham je lah how struggle it is.So lupekan lah untuk nak menghibur sangat tu.Agak agak lepas anak tekak boleh lah.Soal module module semua tu bagi akak sama je.Tak kesah lah dapat module apa sekalipun,sama ja hardcore nye.

Memang orang kata Module 1 ni gempak,but bagi akak memang sama je ratanye.Chilek Chilek sudah.And one more,standard la bila kia jumpa orang yang jenis talam berbelas lapis apak diaaa lah.(haaa kau,marah ni.)Tapi ingat our first mission bile kita masuk sini.Kalau kau rasa kau tak boleh adapt dengan kawan kau,leave it then.

Kita masuk sini bukan untuk cari kawan.Akak kau ni okey je after class makan sensorang,pergi unit sorang sorang sebab memang tak suka jalan macam segerombolan cik kiahh mak jemah bagai.Sometimes okey,sometimes tak yah lah,Buat lemas je.

AND ONE MORE....

Biasalah kan kalau bab mencari pasangan pasangan ni.Haaaaaaa..jeng jeng jeng.Nasihat akak,kau cari lah pasangan yang berlainan uni or kolej.Sebab apa???

Sebab bercinta kat matriks ni bagi akak memang @#$^@&Y*!Kalau satu negeri okey tau,tapi kau bayangkan lah.sorang Kelantan,sorang Johor.Agak agak habis matriks ni kau rasa apa jadi?Lekk lahh dulu kay.Tak yahgelojoh gelabah setenggan.



Haaa ni time jamuan praktikum.Untutk pengetahuan korang,lecturer kat sini semua baik baik tau.Time ni jamuan cikgu yang belanja sebab Alhamdulillah result bio kiteorang semua bagus bagus untuk Sem 1 lepas.Ingat,hangpa pulun lah habis habis sebab bila result keluar,ni lah habuan dia

Soal kena tendang tu semua akak taknak cakap sebab kalau korang belajar betul betul takdelah kena tendang.Betul tak??Ohh ye,akak uolss ni budak sains.Modul berapa?rahsiaaa.cewahhh 

Koko time



                                                                            -
Pasal transport ke apa,korang jangan risau.Matriks ni memang dah terlampau baik sedikan bus kalau kita nak balik bermalam ke kan.Dari matriks ke KTM Seremban rm 8 tak silap.Kalau bus buruk tu rm 5 je.Kalau nak naik van pun ada,Uncle Guna lah,Uncle Wong lah..Korang roger roger jelah dorang.Teksi semua memang ada lah.Tak yahla pening pening okey??

Overall,apa yang boleh eden nak cakap kat sini,eden tak suka tempat ni.Memang tak sabar nak keluar dari sini.HUAAAA HUAAA HUAAAA.Kay byeee









Monday, 7 April 2014

Officially teen teen 18!

Assalamualaikum,

6 April 2014 hari bersejarah bagi aku!Haa katenya.hahaha.Yeahh finally Im officially 18!lepasni dah boleh join group 18 lah kan.Yang mana baru 17 tahun 3 bulan,setengah bulan,berbulan-bulan tu say bye-bye la!Padan muka ko!!*menyakitkan hati namanye ni.

Sebenarnya,ini entry pertama yang aku cerita pasal birthday aku ni.Sebelum ni tak pernah langsung,dan I should say THANK YOU sangat-sangat kepada semua yang wish!Arghhh sungguh terharu.(Budak convent must know this words.Cehh)To my parent yang dicintai,thanks Abah sebab pertama kali lah kan pergi kerja luar ,souvenir dia bawak balik kali ni palinggggggggggggggggggggggggggggggggg aku suka!Haa nampak tak paling dia happy tahap epic wooo woo macam mana?

Tanpa buang masa,ooo yeah sorry ye kawan-kawan,aku dah printscreen korang punye ucapan,



 Thank you so much Mimi,my super "pure" friend!!Thank you sangat-sangat tau!Even tak sempat bergayut dengan Mimi lama-lama,tapi banyak dah cerita kita share.Hope dapat jumpa nanti sebab dah lama sangat tak jumpa dah!Love you



 My nyonya sayaanggg!!!Thank you so muchhh!!!!Kau orang pertama yang wish dekat Twitter tau tak!!much-much love.Take note on your birthday nanti.Love you too sayangku:)






My Kodengggg in the house!Thanks for the video.hahaha even berkemain la imaginasi hadiah dia tu!Thanks wehh sebab sudi borak dengan aku!Yang tak boleh belah sent text "birthday siapa lah tu harini" :D




Yeayyy cik iefa lee!!Katenya dia yang the last!Sampai Facebook,Twitter tau buddyz aku ngeposs!!Please remember that your kak Maghia will always hunt you!Nanti lilit tudung dia lagi eh..Thanks you so much Ainur for this!nak nangis guling-guling wuuu


To kawan-kawan aku yang wish through texts,call,DM  wall-to-wall,Terima Kasih sangat-sangat tau!!:D

Andddd......(teheeeee)

To my special one,yeayyy Encik Rudi


Thank for the singing ye sayanggg ku yang macam nak kena pangg-panggg!hehehe.Sedap suara awak ye.And yang paling I ingat dalam pukul 5 lebih macamtu You called cakap           " Youuu,I dah kat Simpang 3 rumah You dah ni,cepat pakai tudung ye sayang"

Dah la time tu kite baru cedok nasi lauk semua dalam pinggan!hahahaha and me like "Ehh jangan buat lawak hambar sangat eh,jangan la main-main boleh tak?" Lepas tu baru tahu dia serius.Haippp Haipppp.Apa lagi kelam kabut la aku pakai tudung!Memang macam bibik aku time ni!Hahahaha.

Tadanggggg memang betul dia datang pun.Buat kan pancakes dia yang aku suka sangat!!Haiiihhh.Sempat lagi cakap hadiah hari jadi postpone ye.;) Takpe lah sayang,apa You dah buat ni pun special sangat dah tau!Wuahaaaaaa,memang sedap pun pancakes dia time ni!I want more,kalau boleh nak 50 keping.Biar gemuk macam pancakes.

Thank you sayang sebab datang jauh-jauh!Yaaa memang jauh baq hang.Thank you sebab buat kite happy on my birthday.I will keep all the memories.:)












Thursday, 27 February 2014

You know who am I?I am you lecturer,maybe?

Assalamualaikum,

haaaa,ni kita nak update cerita pasal pengalaman kita being a lecturer!Oo yeahhh,lecturer lah sangat kan!Aku ni result SPM pun tak dapat lagi,ada hati nak jadi lecturer ye?haaaa,act,lepas SPM haritu, Liyana my classmates ada offer aku untuk jadi invigilator dekat UiTM Shah Alam.Haaaaaa ini kerana her uncle adalah salah sorang lecturer kat sana.

Uwarghhh masa tu aku pun confiuse jugak nak pergi ke tak sebab yalahh,jadi invigilator babe,kau mampu??But,my parent pun kata okeylah sebab pengalaman kan,so aku pun setuju lahh.ooo yeahh fakulti yang aku kena jaga ni ialah Fakulti Sains Pentadbiran Dan Pengajian Polisi(FSPP) for Degree students.and op cuz la semua abang-abang and akak-akak tu muka matured kan!But,dorang tak tau yang aku ni baru lepas SPM!WAHAHAHAHA


 Di keheningan pagi,sedang pelajar-pelajar SPM membongkang di atas katil,aku pulak sudah terpacak dia bawah tangga fakulti tepi jalan bertemankan lampu depan ni haa tunggu ketibaan si Liyana.After that,
Tangga misteri


Nilaa gamaknye students UiTm selalu kata "UiTM di hatiku".Tangga ni memang betul-betul di hatiku.Perghh meleleh peluhh kate kau!Dengan berbaju kurung aku menapak naik atas ni kau tau takk???
Haaaa,tempat yang aku kena jaga adalah seperti 

DATC


Kompleks Sukan (I guess?)


and last but not least,DRMM(Dewan Raja Muda Musa dekat Sek 7 tu)and Dewan Serbaguna.Haaaa ambik kau!Students kadang-kadang mencecah 1K kotttt.mak aiii.Tapi dewan paling mencabar bagi aku of cuz la DRMM kan.Well yooo,kau tahu kenapa?Ini kerana each time aku jaga tempat ni bersama-sama rakan seperjuangan aku *cewahh mesti tk dapat duduk sangat sebab dewan ni pelik okeyyy.Kalau aku yg jawab exam pun,aku tak selesa lah!Serious sangatlah tak selesa tau.And yang tak boleh belah,kena berdiri 3 Jam okey!3 jam kena ronder2,tengok orang meniru.Haaaaa.

"Di Hatiku"
Sambungggggg....(Cakap pasal meniru)

Ni memang tak boleh belahh lahh baqq hangg,aku nak tergelak bila tengok students meniru!Hahaha especially lelaki lah kan.Kau nak meniru pun,tak yah la guna teknik sekolah rendah.Pakai pembaris bagai.Dah tu,aku betul-betul berdiri kat belakang pun,still lagi tak sedar!Kawan-kawan kat belakag dah ketawa tengok termasuk aku!But nasib baik korang dapat invigilator baik macak Iolls tau!Iolss lepaskan jelah dengan cara berdiri belakang Uolls selama 20 minit.Terus tak jadi meniru kome ye???

Haaa lagi satu,yang meniru kat toilet pun ada!Hello,please laaaaa.Matured sikit lah!Boleh pulak macam ni


A: Wehhh hang punya jawapan akhir amount bapa??

B:!@%#* Hang dapat dakk??

A:Ishh pasai apa jawapan aku len haaa??aku ghasa formula betuii dah??

B:Hangg buatlah lagu niii blaaa. blaaaa....blaa....


*aku kat luar hanya mampu menggeleng kepala dan sejurus dorang masuk dewan,aku follow je sampai seat and memang gopoh-gapah la cerita dia sambar calculator.Apodaaaaa


Ada yang tu pulak,

sedang kuu berjalan di celah-celah students yang sedang jawab paper Mathematic..Tiba-tiba

Student: Miss,nak tanya formula ni boleh tak?*sambil point soalan

Me: dalam hati(derrrr,waa ni baru lepas SPM derrr,kau tanya formula untuk paper Degree korang?Alahaii)        .Dengan lagak aku yang tak naklah nampak bengap sangat,tengok kiri kanan lah konon and geleng cakap       "tak boleh lahh,Maaf ye " LOL.Heeeeee

me,Zahid(anak Sir Zul),Kak Athirah

Dari depan:Hazmi,Liyana dan Syahmi

me,Kak Wirdanim,Kak Aina,dan Kak Athirah 


makanan disediakan,Sometimes,*sedap, sometimes *yerkkkkkkk


yeayy ni lah geng seperjuangan!Btw, me,Liyana,Hazmi dan Syahmi je yang baru lepas SPM!Yang kakak-kakak ni semua lepasan Diploma,but mereka ni kecik-kecik je.Heshh tension aku tau.Tapi rinnduu jugak dengan dorang ni.Lama iolls tak jumpa dorang ni tau.

Aku jadi invigilator ni dalam 3 minggu jugak lah.But ada hari-hari yang aku cuti sebab public holiday dan tukar-tukar shift gitu.Haaaa.Kerja aku ni hebat jugak lah.Seret beg AKADEMI FANTASI bak kata lecturers yang ada Answer Booklet kuning tu or angkat kertas soalan,edarkan kat setiap tables,mengawas students exam,tengok sapa tiru,bila masa tamat,kutip jawapan dan check ikut class dorang,kalau hilang paper tu or short ke apa,kena maklum dekat Ketua Dewan yang SOOOOO SCARYYYY!!


Muka Prof tu ketat gilaaa,But lama-lama bila selalu jumpa tu,baru dia nak cakap-cakap dengan aku tau.Hahahaha,baik tau lecturers Uitm ni even ada certain tu kerekkkk dan suka marah-marah.(maybe PMS)Who knows??I miss Dr Shireen lah.Sangatlah humble,siap panggil kita anak lagi tau.Tak dilupakan Dr Sharifah yang ala princess ni.Lawa dan baik hati!Dia tau kiteorang penat,tak penah tegur pun.Tak macam Dr tuttttttttttttttttttt.....*shhhhhhhh

Pasal payment pula,biarlah RAHSIAAAA!!!!hehehe,hahahaha

Last but not least,

sorry Syahmi.Muka kau tak muat.Haha
Thanks sebab sudi melawat aku dekat Plaza Shah Alam masa aku kerja gantikan bos haritu.Aku tau korang pergi Fakulti dan betulkan borang payment aku tu.Hahaha.Makaseh wehh.Siap belanja Coolblog dengan Hot&Roll lagi dan tak boleh belah siap introduce aku dengan Bangla tu lagi!(dah satu hal mamat Bangla ni ingat aku syok kat dia)Eiiiiii yerkkkkk.Tersipu-sipu ,senyum-senyum kau kan Bangla.Serious readers,Bangla tu memang perasa habis gara-gara mulut mamat 2 orang ni *Thanks guys 

Lasttlyyyyyyy,*tak habis lagi,sabar kay

Haruslah ber 'selfish' haaa
P/s:Aku happy kerja time ni,even penah lah tension kan kena tegur semua,but aku ambik sebagai pengalaman bekerja secara profesional macam ni!Apa yang penting,kena ikhlas even peluh haruslah menitik ketika naik tanggaa kejammm yaaa Rabbi ni!



Till then,




























Wednesday, 16 October 2013

Ehhh,itu lesen saya!


Assalamualaikum,

Hyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee woyaahh woyahh!eiiii rindu gile,rindu gile dengan korang semua!Btw,sebelum terlambat,soon kita nak SPM dah,so before terlambat,to all dear,beloved,honey madu jambu air,batu,pleasee doakan Nina!seriusly rasa macam butterfly baru seekor terbang in my tummy!Ahaaa propa gitu.




Yeahh before that,now saya sedar yang saya dah BESAR!Yahh I meant,badan tu erkkkkkk *makin besar jugak,but myself la macam dah besar gitu uolss.Yahhh.So,since saya dah besar ni la kan,mula timbul nafsu nak bawak kereta.Haaa kereta,apa itu mobil dalam bahasa Indon!hahaa.Saya rasa jeles tengok orang bawak kereta pergi kehulur hilir,pergi shopping,bawak mak together,bawak pakwe (ehh oppsss,no no no)

hemm,mungkin budak nak SPM ghupe dia macam ni kot,inginkan something yang rare,yang outstanding sikit.Perghhh outstanding la sangat!But hemm kire outstanding la tu.Cerita yang paling sodeyyy sekarang ni,start kereta pun saya tak reti,apatah lagi nak tekan gear,break semua benda alah tu!Yang saya tau main signal je.Yeahh thats my passion.suka sangat main signal sebab rasa gempak!I dont know why -,-


SPM's Victim of The Year
The three of us ni memang nak sangat belajar drive sebab masing-masing tusyen tempat sama  dan selalu jugak kot ada masalah transport.So,kalau drive sendiri macam tak yah nak susah kan orang sekeliling la cerita dia sekarang.

Since saya ni anak first,biasenye anak first sape nak kesah right,tapi cerita dia sekarang Abah pulak terlebih kesah,Nampaknye,dia memang macam tak galakkan saya drive tapi Mak memang sokong 100 percent campur cukai 10 percent!Yeahhh.But who cares,kalau dah Nina si hati batu,BAHAHAHA ,saya rasa nak follow apa mak kata.Yalah,kalau pandai drive kan senang,tak yah bergantung dekat orang lain. :)
So doakan Nina la ye semoga after SPM nanti terus pukul6 pagi terpacak depan kedai lesen,register then nasib menyebelahi terus haaa kau,dapat 'P'!!!Wahh,cerita nak hebat je.

Till then bloggers,